De turnsters van Tabitta die uitkwamen op niveau 2.
De turnsters van Tabitta die uitkwamen op niveau 2. Foto: eigen collectie.

Turnster Tabitta blijft fraai in balans op de evenwichtsbalk

Sport

Turnster Wiese van den Eertwegh, junior divisie 1 bij de Boxtelse vereniging Tabitta, is bezig met een comeback na een seizoen met blessureleed. Ze verscheen zondag in de hal voor de tweede van drie individuele kwalificatiewedstrijden in Alkmaar.

De deelnemers verdienen met elke kwalificatiewedstrijd punten. Wie op de ranglijst hoog genoeg eindigt na de serie van drie, mag naar de halve finale van het Nederlands kampioenschap.

Wiese verlengde zondag opnieuw haar reeks balkoefeningen zonder van het evenwichtstoestel te vallen. De teller staat inmiddels op veertien, mede dankzij haar stabiele flikflak en wolfturn. Ze verbaasde zichzelf op brug met een opzwaai naar handstand die harder was dan gedacht. Wiese eindigde als veertiende. 

TEAMWEDSTRIJD

Isis van der Heijden, Hailey Kuijten, Diaz Verhoeven, Nienke van Sambeek, Eva Prent, Maud de Bie en Ysa Jongbloets, pupillen van niveau 2, reisden zondag af naar Breda voor een regionale teamwedstrijd. Ysa, de jongste van het stel, liet ze zien dat ze goed op dit niveau past met een prachtige uitstraling op de vloer en reuzendraaien aan de rekstok. Eva had tijdens de eerste wedstrijd in november een geluksdag, de losse radslag uit stap lukte op vloer, en de overslag op sprong. Diaz behaalde zowel de eerste als de tweede wedstrijd een top drie-klassering op het toestel sprong en deed zondag heel dapper een flikflak op de balk.

Op vloer scoorde Nienke het derde punt tijdens de eerste teamwedstrijd in november. Ook op balk kan ze goed uit de voeten. Voor Hailey is de vloer een favoriet toestel, terwijl Isis op brug haar krachten liet zien. Maud toonde dat ze enorme stappen maakt op de trainingen.

De jonge turnsters waren zenuwachtig, waardoor niet alles helemaal liep zoals op de trainingen. ,,Helemaal geen probleem”, aldus de trainers. ,,Dat zijn juist belangrijke momenten om van te leren.” 6 en 7 januari doen de sportsters mee aan een kersttoernooi in Nijmegen.

Wiese van den Eertwegh is na blessureleed op de weg terug. Ze turnt weer wedstrijden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 9 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 13 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 15 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 15 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59