Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Dirk van der Struijk van ODC (midden) in duel met Lars van Wanrooij van Essche Boys (rechts) tijdens de derby van zondag.
Dirk van der Struijk van ODC (midden) in duel met Lars van Wanrooij van Essche Boys (rechts) tijdens de derby van zondag. Foto: Hans Verberk.

Essche Boys brengt ODC eerste nederlaag in competitie toe

Sport

ODC heeft eerste verlies in deze competitie moeten incasseren. In een vooral voor rust spectaculair duel won buurman Essche Boys met een doelpunt verschil na een 3-3 ruststand. Sjoerd van Lokven, Teun Timmermans en Anir Mairouche zorgden voor de Boxtelse treffers maar dat bleek niet genoeg om een nederlaag te voorkomen.

De laatste keer dat de derby tussen ODC en Essche Boys in competitieverband werd gespeeld, was in het seizoen 2012/2013. De beide ploegen speelden toen nog in de derde klasse. Essche Boys won destijds in Boxtel (2-3), terwijl de tricolores in Esch zegevierden (0-1). Voorafgaand aan het duel zondag in sportpark Molenwijk stond ODC aan kop en waren de blauw-witten de nummer vier. 

FLITSEND

De wedstrijd ging flitsend van start want al na twee minuten viel het eerste doelpunt. Bij een uitval van de gasten was Luuk Wolfs de Boxtelse defensie te vlug af en schoot hij de bal laag voorbij de kansloze Robbie Roelofs: 0-1. Vlak daarna had diezelfde Wolfs de score kunnen verdubbelen, maar dit keer kon Roelofs redding brengen. 

Het duurde even voordat ODC in de wedstrijd kwam. In de 11e minuut ging captain Van Lokven aan de linkerkant met de bal aan de haal. Bij de zestien aangekomen haalde hij uit waarna de bal in de rechterkruising verdween: 1-1. Maar Essche Boys kwam al snel weer op voorsprong. In de 17e minuut was oud ODC-er Jasper Vorstenbosch trefzeker. Een minuut later was het al weer gelijk toen de mee naar voren gekomen Timmermans de bal voorbij Essche Boys-keeper Bart Spooren kopte: 2-2. 

Tijd om eens even rustig achterover te gaan zitten, kreeg het publiek niet. In de 25e minuut knalde Van Lokven op de lat na een voorzet van Tijn Trommelen. Een paar minuten later stuurde Jop Broeren met een steekbal Mairouche weg. De jonge middenvelder behield het overzicht en zette ODC koelbloedig op voorsprong (3-2). Nog voor rust viel de zesde treffer van de middag. Bij een voorzet vanaf de rechterkant kregen de tricolores de bal niet goed weg. Essche Boys-topscorer Lars van Wanrooij kwam daardoor in balbezit en trapte zuiver binnen. 

ACHTERVOLGING

Meteen na de pauze ging het spektakelstuk direct verder. Want in de 46e minuut kopte Rudi van Gemert namens de bezoekers snoeihard binnen na een vrije trap: 3-4. ODC moest dus weer in de achtervolging. De gasten hadden het verdedigend echter goed staan waardoor het voor de Molenwijkploeg moeilijk was om een gaatje te vinden. 

Aan de andere kant waren de tegenstoten van Essche Boys gevaarlijk omdat ODC steeds meer ruimte weg moest geven. Met enkele offensieve wissels probeerde trainer Piet Drijvers nog om het tij te keren, maar er zat te weinig finesse in de Boxtelse aanvallen waardoor er steeds een Esschenaar tussen kon komen. Daardoor bleef de stand in het voordeel van de buren en moest ODC de eerste nederlaag van het seizoen incasseren.

EEN PUNT

Door het verlies is ODC gezakt naar de tweede plaats op de ranglijst. De ploeg heeft nu zeventien punten uit acht wedstrijden. Dat is één punt minder dan DVG dat bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft. Essche Boys is door de overwinning de nieuwe nummer drie met één punt achterstand op de Boxtelaren.

Zondag 26 november kunnen de tricolores zich revancheren als ze op bezoek gaan bij BVV. In Den Bosch wordt om 14.00 uur afgetrapt. 

De Esschenaren spelen dezelfde dag in eigen huis tegen BMC uit Berlicum. Dat duel start ook om 14.00 uur.

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 17 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 18 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46