Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Nica Bertens in actie tijdens het het Brabants Kampioenschap springen in manege De Langspier in Boxtel. Zij deed met haar pony mee in de klasse D-B.
Nica Bertens in actie tijdens het het Brabants Kampioenschap springen in manege De Langspier in Boxtel. Zij deed met haar pony mee in de klasse D-B. Foto: Hans Verberk.

Sint-Martinus daagde springruiters uit tijdens selectiewedstrijd

Sport

De hippische sportvereniging Sint-Martinus kijkt met trots terug op afgelopen weekend. Verdeeld over drie dagen organiseerde de Boxtelse club springwedstrijden in de manege aan de Molenwijkseweg. Deze telden mee voor het Brabantse Kampioenschap. 

,,De springsport is een van de meest spectaculaire disciplines van de paardensport. Samenwerking, vertrouwen, kracht en snelheid komen samen tijdens deze discipline”, legt voorzitter Elke Hoogenboom van Sint-Martinus uit.

PLEZIER

Waar ruiters en amazones op vrijdag en zaterdag nog konden oefenen, vond zondag de officiële selectiewedstrijd voor het BK plaats. Die ging van start met de pony’s en hun jeugdige berijders. Verschillende combinaties sprongen foutloos over alle hindernissen. Daarnaast beoordeelde de jury ook de stijl van rijden en telde de snelste tijd mee. Hoogenboom zag het plezier bij de jonge ruiters en mocht meerdere prijzen uitdelen.

Zondagmiddag werd het parcours aangepast voor de volwassen ruiters en hun paarden. Van de laagste klasse BB tot aan de hoogste basisklasse Z kwamen er deelnemers aan de start. Hoogenboom: ,,Er stond een uitdagend parcours, waardoor de samenwerking tussen ruiter en paard goed afgestemd moest zijn. Dit leidde tot een middag vol prachtige paardensport.”

p Luca Bertens in actie tijdens het het Brabants Kampioenschap springen in manege De Langspier in Boxtel. Foto: Hans Verberk.

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 19 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 20 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46