Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Taverbo 2 is kampioen. Achterste rij van links naar rechts: Marlotte Staps, Tonnie Brouwers, Michel Sperling en Teun Vlaminckx. Vooraan Yannick Paredis en Bart van Meurs.
Taverbo 2 is kampioen. Achterste rij van links naar rechts: Marlotte Staps, Tonnie Brouwers, Michel Sperling en Teun Vlaminckx. Vooraan Yannick Paredis en Bart van Meurs. Foto: Jasper van der Aa.

Taverbo 1 loopt twee punten in op de koploper

Sport

De titelstrijd is nog niet gestreden voor de tafeltennissers van Taverbo 1. Het team heeft nog een kleine kans om zaterdag 25 november kampioen te worden in de landelijke tweede divisie. Het zette zaterdag thuis tegen hekkensluiter De Treffers uit Roelofarendsveen een stap in de goede richting door met 10-3 te winnen. Taverbo 2 mocht de kampioensvlag al hijsen. Het sleepte de titel in de derde divisie in de wacht en promoveert naar de tweede divisie.

Namens Taverbo 1 speelden Sjoerd Broos, Johan van den Nieuwenhuizen, Nicolas Daub en Bram Bakker tegen Riko van Veen, Paul de Jong, Milan Timmers en Jonathan van Zijverden. Een speler stak met kop en schouders boven de rest uit: Timmers. Hij klopte Bakker, Daub en Broos van Taverbo in het enkelspel en was in zijn eentje goed voor alle punten die zijn team behaalde.

De thuisploeg won echter de overige tien partijen, inclusief het dubbelspel. Daarin bonden Broos en Daub Timmers en Van Zijverden aan de zegekar en bepaalden de eindstand op 10-3. Door deze overwinning lopen de Boxtelaren twee punten in op koploper Assen dat Disnierats met 8-5 versloeg. Zaterdag 25 november reist Taverbo naar Veenendaal voor het slotakkoord van de competitie tegen SKF. Met drie punten achterstand op Assen is er nog een kleine kans om kampioen te worden. Dan moet de ranglijstaanvoerder wel steken laten vallen tegen De Treffers.

TAVERBO 2 KAMPIOEN

In de voorlaatste speelronde van de NTTB-competitie heeft Taverbo 2 zich al verzekerd van het kampioenschap in de derde divisie. Tegen de Eindhovense tafeltennisvereniging Renata waren er nog vier punten nodig voor de titel en deze stonden na vier partijen al op het bord. Yannick Paredis, de benjamin van het team, sloeg het beslissende punt binnen. Teun Vlaminckx, Marlotte Staps, Tonnie Brouwers, Michel Sperling, Yannick Paredis en Bart van Meurs promoveren naar de tweede divisie, het niveau waarop het eerste team nu uitkomt.

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: jan.hermens@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 19 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 20 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46