Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

RKSV Boxtel.
RKSV Boxtel. Foto: eigen collectie.

Audacia stopt opmars van RKSV Boxtel

Sport

Het is RKSV Boxtel zondag niet gelukt om ook koploper Audacia in Moergestel aan de zegekar te binden. De munselploeg verloor na een flinke strijd met 1-0.

Kansen waren er voor Boxtel genoeg, zeker in de eerste helft. Al binnen vijf minuten kreeg Valentijn Waals een goede mogelijkheid, maar de goalie van Audacia bood redding. In de eerste twintig minuten liet Audacia de Boxtelaren het spel maken, maar met de veelal lange ballen van achteruit stichtten de bezoekers weinig gevaar. 

Na een half uur spelen kwam Boxtel met de schrik vrij toen Mitchell Vogels een inzet van een Moergestelse aanvaller ternauwernood van de lijn glijden. Voor rust viel er geen goal, maar wel een verdediger van de gasten. Na een ongelukkige ingreep kon Lars Timmers, die een goede partij speelde, niet meer verder en werd hij vervangen door Jelle Breuer. Dit gemis was direct te merken in de daarop volgende minuten. Audacia zette een klein offensief in, maar keeper Bart Bongers hield zijn doel leeg. 

STERKER

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien met een sterker Audacia. Dit kwam het voetbal niet ten goede met als gevolg een meer fysiek duel. Dat zorgde voor de nodige gele kaarten, waarbij de gemoederen regelmatig hoog opliepen. 

Na 55 minuten was het dan toch de koploper die de score opende. Waar de munselploeg via David Iwuchukwu op voorsprong had kunnen komen na een goede actie, was het Moergestel dat met een snelle spelhervatting succesvol was. Na een aanval door het midden werd uiteindelijk eenvoudig de 1-0 binnen geschoten. 

SLOTOFFENSIEF

Na wat wissels wisten de gasten er nog een klein slotoffensief uit te persen. Zo zorgde de lengte van Owen Kemps voor enkele kansen. In de laatste minuten wist Boxtel de bal een aantal maal in het zestienmetergebied te krijgen, maar de verdediging van Audacia wierp zich dapper voor elke bal en kon zo de gelijkmaker voorkomen. Na het eindsignaal was Audacia de winnaar, maar hadden de Boxtelaren liever op een gelijkspel gehoopt.

Boxtel speelt zondag 26 november om 14.30 uur thuis in sportpark Munsel tegen Nederwetten.

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 18 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 19 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46