Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Habraken kijkt naar de verrichtingen van zijn ploeggenoot Jo op 't Hoog. Het duo uit Gemonde won vorig jaar de biljartmarathon in dienstencentrum Kloosterhof, Liempde.
Jan Habraken kijkt naar de verrichtingen van zijn ploeggenoot Jo op 't Hoog. Het duo uit Gemonde won vorig jaar de biljartmarathon in dienstencentrum Kloosterhof, Liempde. Foto: Hans Verberk.

Biljartmarathon in Kloosterhof

Sport

De jaarlijkse biljartmarathon in dienstencentrum de Kloosterhof staat vrijdag 13 oktober op stapel. Tien uur lang gaan vijftig spelers met elkaar de strijd aan om de eindzege binnen te halen. De Kloosterboys is de gastheer van het toernooi.

De biljartdag staat al enkele decennia op de jaarlijkse kalender. Maximaal vijftig biljarters kunnen eraan meedoen. Zij moeten dan lid zijn van de seniorencompetitie Geboliesch, met spelers uit Gemonde, Boxtel, Liempde en Esch. Inmiddels is het deelnemersveld al gevuld. De spelers worden verdeeld over vijf poules en strijden om een wisseltrofee: rond 18.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Sportwethouder Hans Heesen verzorgt de uitreiking.

Inmiddels vindt de activiteit voor de 22e editie keer plaats. ,,De jaarlijkse biljartmarathon is in een verleden ooit in Boxtel begonnen, maar op de locatie daar was te weinig plek om vijf biljarts neer te zetten”, weet Liempdenaar en biljarter Toon van Houtum. ,,Toen is dit verhuisd naar dienstencentrum De Kloosterhof.”

Om 08.00 uur wordt de eerste stoot gezet in de accommodatie aan Kloosterhof 7. 

Afbeelding
Verkeerslichten nabij voormalige Heilig Hartkerk werken weer Algemeen 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Crisisopvang Velder kostte Rijk 12,7 miljoen euro Politiek 5 uur geleden
Afbeelding
Boeremèrt deelt drie mille uit aan lokale initiatieven Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Bundel met poëzie en proza door Victor Vroomkoning Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
'Bijen regelen het allemaal zelf' video 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nieuwe hoofdsponsor voor Langspiercross Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers strijden om Boxtelse titel in De Rots Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Dorien Schouten bespeelt Smitsorgel basiliek Cultuur 11 uur geleden