De Liemtse Puzzeldiva's vlnr: Marlie Roestenburg, Maartje van Laarhoven, Yvon van den Bosch en Bernadette Roestenburg. Deze opstelling is altijd hetzelfde. Yvon en Bernadette kijken altijd 'op z'n kop' naar de puzzel.
De Liemtse Puzzeldiva's vlnr: Marlie Roestenburg, Maartje van Laarhoven, Yvon van den Bosch en Bernadette Roestenburg. Deze opstelling is altijd hetzelfde. Yvon en Bernadette kijken altijd 'op z'n kop' naar de puzzel. Foto: Rens van den Elsen.

Puzzeldiva’s Liempde in NK-finale aan de slag met nieuwe ‘Jan van Haasteren’

Algemeen

Ze hebben samen vooral heel veel lol in puzzelen. Dat ze de finale zouden halen van het Nederlands kampioenschap hadden ze dan ook niet verwacht. Marlie Roestenburg, Maartje van Laarhoven, Yvon van den Bosch en Bernadette Roestenburg vormen samen de Liemtse Puzzeldiva’s en doen zondag 7 april een gooi naar de winst.

Zoals wel vaker beginnen dit soort acties met een geintje. De kiem werd in dit geval gelegd tijdens de coronaperiode, toen puzzelen zo’n beetje het enige was dat je kon doen zonder ziek te worden. 

MET VIEREN

Marlie: ,,Ik maakte samen met Maartje veel Jan van Haasteren-puzzels. We bouwden op naar een plaat van vijfduizend stukjes. Toen we er weer een van duizend maakten, ging dat zo snel dat ik zei: ‘Wij zijn echt goed, zou er niet ergens een wedstrijd zijn?’”  

En zo ging het balletje rollen. Er bleek een heus NK te zijn, speciaal gericht op de puzzels van Jan van Haasteren. Maar om mee te doen was een team van vier personen nodig. En dus werd er binnen de familie Roestenburg gezocht naar nog meer liefhebbers. Marlies’ moeder Bernadette en..