Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken. Foto: Gerard Schalkx.

Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij

Algemeen

Met de fiets de Boxtelseweg oversteken bij de entree van Liempde is geen issue (meer). In 2022 werd het verkeerspunt aangepakt door de voorrangssituatie te veranderen. De Fietsersbond was het daar niet mee eens en had een ander idee. Twee jaar later liggen de kaarten anders... 

De oversteekplaats ligt nabij de op- en afrit van de A2. Die zou in 2021 worden aangepakt in het kader van het project Rolstoelvriendelijk Liempde, maar dat werd om budgettaire redenen afgeblazen.

Fietsers die op dit punt willen oversteken, werden voorheen dikwijls over het hoofd gezien. De nabijgelegen straten De Beemden en De Bleek vormen ieder weer een eigen T-splitsing en dat maakte de verkeerssituatie onoverzichtelijk. De wegmarkeringen en de bebording versterkten die onduidelijkheid.

HAAIENTANDEN

De Fietsersbond pleitte er destijds voor om het parallelwegje vanaf de stoplichten door te trekken naar De Beemden en op de T-splitsing aldaar een drempel te realiseren. Het college koos in 2022 echter voor haaienta..