Wethouder Fred van Nistelrooij neemt de resultaten van de verkeersenquête in ontvangst uit handen Inger Klein (midden) en Sylvia Beerens.
Wethouder Fred van Nistelrooij neemt de resultaten van de verkeersenquête in ontvangst uit handen Inger Klein (midden) en Sylvia Beerens. Foto: Gerard Schalkx.

Bewoners Kasteren zijn hardrijders beu

Algemeen

Al jaren leven in de Liempdse buurtschap Kasteren zorgen over de verkeersveiligheid. Bewoners van Onrooi, Gemondesestraat, Savendonksestraat en Kasterensestraat hielden een enquête en overhandigden de resultaten daarvan maandag aan de Boxtelse verkeerswethouder Fred van Nistelrooij.

Automobilisten die te hard rijden, te veel verkeer en de onoverzichtelijke wegen. Sluipverkeer leidt met name tijdens de ochtend- en avondspits tot gevaarlijke situaties en ongelukken, stelt Sylvia Beerens namens de buurtbewoners. Die kaartten de problemen in het verleden al meermalen aan bij de gemeente. 

In de afgelopen maanden werden twee honden en een ree doodgereden. Dat was voor de buurt aanleiding om Veilig Verkeer Nederland een onderzoek te laten uitvoeren. Daaruit werd duidelijk dat mensen in de buurt, maar ook bijvoorbeeld wandelaars uit Boxtel-Oost zich regelmatig onveilig voelen. En dat gevoel is terecht, erkent de wethouder.

DRUKKE SPITS