De Gildenbondsharmonie trad in de Tijberzaal op in het kader van de activiteitenreeks Samen op stap in cultureel Boxtel.
De Gildenbondsharmonie trad in de Tijberzaal op in het kader van de activiteitenreeks Samen op stap in cultureel Boxtel. Foto: Karin Schoenmakers.

Herinneringen ophalen aan oud Boxtel met muziek Gildenbondsharmonie

MuBo 10 jaar

Er moesten wat technische probleempjes worden opgelost en wat stoelen worden bijgeschoven. Dat was echter allemaal snel vergeten toen Marlies Germanus zaterdag het concert van de Gildenbondsharmonie opende. Dat vond plaats in de Tijberzaal en stond in het teken van ‘Samen op stap in cultureel Boxtel’. 

Germanus leidde het publiek langs de muziek van het blaasorkest en de Boxtelse troubadour Harry Hendriks. Maar ze vergastte de luisteraars ook op fictieve en geestige verhaaltjes die Nel van Doorn schreef over zeven gebouwen uit de tentoonstelling Honderd Verdwenen Boxtelse Gebouwen die momenteel te zien is in de bibliotheek. 

Het publiek reageerde enthousiast op de foto’s die heemkundige Christ van Eekelen projecteerde en waarbij verhalen klonken over verliefde brandweerwagens, over de deuren van het oude postkantoor of over de sollicitatiebrief die M. Josje schreef om als klokkentoren naast de Maria Reginakerk te mogen staan.

MUZIKALE ‘WANDELING’