De Liempdse Boeremèrt: nostalgie met een hoofdletter N.
De Liempdse Boeremèrt: nostalgie met een hoofdletter N. Foto: Hans van Doorn.

Boeremèrt: een mix van oud en nieuw

Algemeen

Traditie en vernieuwing gaan hand in hand tijdens de Boeremèrt in Liempde. Maandag 1 april, tweede paasdag, staat de vijftigste editie op het programma. Muziek is dit keer de rode draad vanwege de jubileumeditie en het 150-jarig bestaan van fanfare Concordia, dat in 1974 aan de voet stond van het evenement.  

Het fundament van de Boeremèrt blijft elk jaar hetzelfde: oude ambachten tonen, aangevuld met entertainment en activiteiten die een brug slaan tussen verleden en heden. Voorzitter Jan van der Weijden van de organiserende stichting: ,,We willen altijd een mix van oud en nieuw houden. Het voelt vertrouwd voor een deel van onze doelgroep, maar we willen daarnaast aantrekkelijk zijn voor iedereen. Daar zit elk jaar voor ons de uitdaging.”

ANDERE GENERATIE

De oude boerenambachten zijn uit nostalgisch oogpunt voor veel senioren interessant om te komen bekijken. Maar de organisatie beseft ook dat ze met de tijd mee moet gaan. ,,Wie weet kijken we over vijftig jaar wel naar robots maken als ‘ambacht’ en kijkt de jeugd va..