Het pand van drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat staat momenteel leeg. Er is een schildersbedrijf aan het werk.
Het pand van drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat staat momenteel leeg. Er is een schildersbedrijf aan het werk. Foto: Henk van Weert.

Tielen verhuist drukkerij naar Geldermalsen

Economie

Het architectonisch opvallende pand van drukkerij Tielen aan de Staarten op bedrijventerrein Ladonk blijft. Het wordt echter alleen nog als kantoor gebruikt. Na iets meer dan 120 jaar is de productie verdwenen uit Boxtel.

Na vier generaties Tielen gaat het Boxtelse bedrijf verder onder de vlag van drukkerij Thijsen in Geldermalsen. Sinds vorig jaar september werkt Tielen samen met deze eveneens ruim honderd jaar oude onderneming en inmiddels is een fonkelnieuw pand betrokken in het Betuwedorp. De grafische sector is de laatste decennia aan veel veranderingen onderhevig en tal van andere bedrijven in de branche bundelden al eerder hun krachten, aldus directeur Jasper Tielen (47). 

Vijftien jaar geleden nam hij de leiding van het familiebedrijf over van zijn vader Pieter. Tielen junior wil niet veel kwijt over de verhuizing naar Geldermalsen. Die beslissing om het na meer dan 120 jaar op een andere manier te gaan doen, had volgens h..