In een opslagruimte in Boxtel werd vorig jaar 500 kilo aan designerdrugs gevonden.
In een opslagruimte in Boxtel werd vorig jaar 500 kilo aan designerdrugs gevonden. Foto: eigen collectie.

Vooral frustratie na vondst designerdrugs in Boxtelse opslagruimte

Algemeen

Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft vorig jaar in een Boxtelse opslagruimte vijfhonderd kilo aan designerdrugs aangetroffen. Een probleem: de drugs is legaal. Afvoeren was daarom alleen mogelijk omdat de opslaglocatie niet veilig genoeg was...

Binnen het BIM werken vijf gemeenten (naast Boxtel, ook Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden en Meierijstad) samen met verschillende instanties zoals de politie, belastingdienst, douane, energiebeheerder Enexis en Brabant Water. Doel van het team is ondermijnende criminaliteit terugdringen. Woensdag maakte waarnemend burgemeester Erik Ronnes van Sint-Michielsgestel de resultaten van afgelopen jaar bekend.

In Boxtel werden veertien locaties bezocht. De grote partij designerdrugs was hier de grootste vondst. Je verwacht dan euforie, maar binnen het BIM is er juist frustratie. De verdovende middelen zijn namelijk officieel (nog) niet verboden. Producenten bootsen de werking van illegale drugs na met synthetische stoffen die gewoon legaal zijn..