Sijmen van Berkel (links) en Thom Bakker mochten woensdagochtend de eerste boom planten samen met burgemeester Ronald van Meygaarden.
Sijmen van Berkel (links) en Thom Bakker mochten woensdagochtend de eerste boom planten samen met burgemeester Ronald van Meygaarden. Foto: Linda van de Wiel.

What’s Up, Sijmen & Thom?

Jeugd

Hazelaars, elzen, populieren en niet te vergeten kardinaalsmutsen. Meer dan 25 boomsoorten werden woensdagochtend - tijdens nationale boomfeestdag - geplant in het buitengebied van Liempde. Dit gebeurde door de leerlingen van groep 8 van basisschool De Oversteek. Thom Bakker (midden op de foto) en Sijmen van Berkel (beiden 12) mochten samen met burgemeester Ronald van Meygaarden de allereerste boom planten. 

Waarom planten jullie vandaag bomen? Thom: ,,Om de natuur en de wereld groener te maken. Dat vind ik heel belangrijk, fijn en leuk om te doen.” Sijmen: ,,Ik vind dat ook. En wat vooral cool is, is dat deze kleine boompjes over een paar jaar flink gegroeid zijn en er een groot bos staat.”

Weten jullie dan welke boom jullie geplant hebben? Sijmen: ,,Nu nog wel. Kijk maar, het is die grote.” Thom: ,,Ik denk dat het een wilg is.”

Hoe was het om de boom met de burgemeester in de grond te zetten? Sijmen: ,,Echt gaaf. Normaal gesproken zie ik de burgemeester nooit en nu mocht ik zelfs met hem op de foto. Het was de eerste keer dat ik hem zag.” Thom: ,,Ik vond het ook heel cool. Ik had al verhalen gehoord over de burgemeester, maa..