Roger van Laere is al sinds de oprichting in 1974 betrokken bij stichting Kèk Liemt. Sinds 2018 is hij ook lid van de gelijknamige erfgoedvereniging. Voor die verdienste werd hij dinsdagavond benoemd tot erelid.
Roger van Laere is al sinds de oprichting in 1974 betrokken bij stichting Kèk Liemt. Sinds 2018 is hij ook lid van de gelijknamige erfgoedvereniging. Voor die verdienste werd hij dinsdagavond benoemd tot erelid. Foto: eigen collectie.

Kèk Liemt benoemt eerste ereleden

Historie

Oud-huisarts Roger van Laere en Mariet van de Wiel-Quinten zijn al sinds de oprichting betrokken bij Kèk Liemt. Maandag zijn zij tijdens de algemene ledenvergadering van de erfgoedvereniging benoemd tot erelid. 

Van de Wiel is bestuurslid en werkt momenteel aan een boek over een halve eeuw Kèk Liemt. De bundel beschrijft de activiteiten van de stichting die in 1974 werd opgericht. Het boek wordt gepresenteerd op 14 december in het bijzijn van de leden van de erfgoedvereniging tijdens een Brabantse koffietafel in café ‘t Groene Woud. 

Van Laere was een halve eeuw geleden de eerste voorzitter van de heemkundestichting, die enkele jaren terug een verenigingstak erbij kreeg, en heeft veel artikelen over Liempds erfgoed geschreven.

De twee leden van het eerste uur kregen een oorkonde en een bos bloemen overhandigd en zijn de eerste die de eretitel ontvangen. Van Laere hoorde zijn benoeming een dag later; hij zat thuis met een gebroken heup.