Vrijwilligers druk in de weer in de beleeftuin bij Liduina. De groene oase aan rivier de Dommel, hét favoriete plekje van veel zorgcliënten, moest even flink onder handen worden genomen wegens het naderende voorjaar.
Vrijwilligers druk in de weer in de beleeftuin bij Liduina. De groene oase aan rivier de Dommel, hét favoriete plekje van veel zorgcliënten, moest even flink onder handen worden genomen wegens het naderende voorjaar. Foto: Peter de Koning.

Beleeftuin is weer helemaal klaar voor het voorjaar

Verenigingen

Een kleine veertig vrijwilligers staken zaterdag hun handen in de klei bij zorghuis Liduina. Veel meer dan de zichtbaar geëmotioneerde organisator van de NLdoet-actie had verwacht. De beleeftuin waar onder andere zorgcliënten veel plezier van hebben, moest flink worden aangepakt vanwege het naderende voorjaar. 

In heel Nederland staken vrijwilligers afgelopen vrijdag en zaterdag maart de handen in de mouwen tijdens NL Doet. Ook in Boxtel vonden verschillende initiatieven plaats. Zo waren volontairs van De Geitenwei druk in de weer met het onderhoud van de kinderboerderij in de wijk Selissenwal. In de belevenistuin van zorgexpertisehuis Liduina stroopten liefst 35 vrijwilligers de mouwen op om de prachtige tuin zomer klaar te maken.

,,Kijk nu hoeveel mensen vandaag aan het werk zijn in de beleeftuin. Er hadden zich 15 mensen opgegeven, maar er zijn er wel 35.” Aan het woord is een geëmotioneerde Diny Stolvoort. De Boxtelse actieveling coördineert niet alleen de tuinactiviteiten tijdens NLdoet - een initiatief van het Oranje Fonds - maar is ook el..