Crosser Kay Karssemakers verstevigt tweede EK-plek

Op het circuit van het Letse Kegums leverde de Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers zondag een prestatie van formaat. Hij won een manche in de vijfde wedstrijd om het Europees kampioenschap 250cc.

Karssemakers (18), rijder van het Husqvarna BT-racing team, reageerde zaterdag in de eerste manche niet alert op het vallen van het starthek. Maar doordat hij aan de binnenkant van de baan startte kon hij in de eerste bocht kort draaien waardoor hij op een vierde plaats aan de wedstrijd begon. Hij finishte ook als vierde. De winnaar werd later tien plaatsen teruggezet vanwege het doorrijden terwijl de gele vlag, teken voor gevaar, wapperde. Daardoor eindigde de jonge Boxtelaar als derde.

Zondagochtend kwam de crosser minder snel weg dan een dag eerder. Hij stoomde gaandeweg echter door naar voren. De nummer twee kwam ten val waardoor Karssemakers die plek overnam. Twee ronden voor het eind van de manche zette de Boxtelaar met succes een aanval in en pakte de leiding. Die stond hij niet meer af. De crosser werd tweede in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees kampioenschap 250cc verstevigt hij zijn tweede plaats. Komend weekend gaat de strijd verder in Duitsland op het circuit in Teutschenthal.