Nicolas Daub houdt trots een bokaal in de lucht. Hij deed voor het eerst mee aan de clubkampioenschappen van Taverbo en won direct. De tafeltennisser toonde zijn kwaliteiten ook al in de competitie. Hij speelt in het eerste team.
Nicolas Daub houdt trots een bokaal in de lucht. Hij deed voor het eerst mee aan de clubkampioenschappen van Taverbo en won direct. De tafeltennisser toonde zijn kwaliteiten ook al in de competitie. Hij speelt in het eerste team. Foto: Hans van Haaren.

TAFELTENNISSER DEBUTEERT OP TOERNOOI EN PAKT PROMPT DE TITEL

Nicolas Daub nieuwe clubkampioen Taverbo

Tafeltennisvereniging Taverbo heeft een nieuwe clubkampioen. Nicolas Daub eiste bij zijn eerste deelname direct de titel voor zich op. In de finale van de A-groep was hij zaterdag de verrassend sterke Tonnie Brouwers met 3-1 de baas. 

De eindzege in de B-groep was voor Lars de Laat, die Bart Bolwijn met dezelfde cijfers het nakijken gaf. Bij de jeugd ging Sem Hueber er met de overwinning vandoor. 

Een kleine veertig seniorleden gingen de strijd met elkaar aan. En strijd werd er geleverd. In de A-groep kon men in de poulefase al enkele verrassende uitslagen noteren. Zo won Tonnie Brouwers met maar liefst 3-0 van titelverdediger Johan van de Nieuwenhuizen. Dit zorgde ervoor dat Van de Nieuwenhuizen geen poulewinnaar werd en daardoor al in de kwartfinale aan moest treden tegen Nicolas Daub, zijn teamgenoot in het eerste team van Taverbo. 

VERSTERKING

Daub maakte aan het begin van dit competitieseizoen de overstap van het Eindhovense Renata naar de Boxtelse hoofdmacht. Dat hij een absolute versterking is voor Taverbo liet hij in de NTTB-competitie al zien en ook zaterdag toonde hij zijn kwaliteiten. Eerst onttroonde hij Van de Nieuwenhuizen als kampioen en in de halve finale was hij te sterk voor zijn andere teamgenoot en voormalig clubkampioen Sjoerd Broos.

 Aan de andere kant van het schema zette Brouwers zijn zegereeks uit de poulefase voort. Met overwinningen op respectievelijk Yannick Paredis en meervoudig kampioen Michel Sperling sloeg hij zich naar de finale. Daarin bleek Daub echter net een maatje te groot. Brouwers vocht zich met zijn kenmerkende directe en solide speelstijl in de derde game nog wel terug in de wedstrijd, maar het was Daub die in de vierde game de klus vakkundig klaarde: 3-1. 

OPVALLENDE TRADITIE

Daarmee zette hij een opvallende traditie voort. Net als Sperling en Van den Nieuwenhuizen pakte hij namelijk bij zijn allereerste deelname direct de hoofdprijs. Ook in de B-groep konden de toeschouwers genieten van mooie wedstrijden. Met name de halve finale tussen Lars de Laat en Mitchell van den Engel was van hoogstaand niveau. Van den Engel probeerde met het nodige lobwerk zijn opponent tot fouten te verleiden. De Laat had het lastig maar wist de partij uiteindelijk toch naar zich toe te trekken. Het goede gevoel van deze overwinning nam hij mee naar de eindstrijd. De taaie Bart Bolwijn weerde zich kranig maar moest met 3-1 het hoofd buigen. Een dag eerder speelden de jeugdleden al hun toernooi. Sem Hueber mag zich het komende jaar clubkampioen van Taverbo noemen. Fenne de Bie werd knap tweede.