MO17-1 van voetbalvereniging Irene boekte zaterdag een groot succes. Het team werd kampioen in de tweede klasse, laatste speelfase.
MO17-1 van voetbalvereniging Irene boekte zaterdag een groot succes. Het team werd kampioen in de tweede klasse, laatste speelfase. Foto: Nancy Verhagen.

SPANNEND TOT LAATSTE SPEELRONDE

Meiden Irene Gemonde hijsen de kampioensvlag

Luid gejuich zaterdag in Gemonde. Het voetbalteam MO17-1 van Irene werd kampioen in de tweede klasse, laatste speelfase. De thuisploeg verloor weliswaar met 2-4 van UDI '19, de titel kwam niet in gevaar.

De concurrentiestrijd met BLC uit Den Bosch en Rhode uit Sint Oedenrode bleef tot de laatste competitieronde spannend. Alleen een forse nederlaag kon de meiden van voetbalclub Irene het kampioenschap kosten.

STIL LANGS DE LIJN

In de eerste helft leek het de verkeerde kant op te gaan. De bezoekers stonden bij het rustsignaal onverwacht met 0-3 voor. Voor heel even was het stil langs de lijn. 

Na de thee kantelde de wedstrijd echter en scoorden Maartje Hoksbergen en Pleun Termeer namens het Gemondse elftal. De eindstand werd 2-4. Iedereen wist dat dit genoeg was voor de titel, waarna een groot feest uitbarstte op en rond het veld.

IN FASEN

Coach Werner van Oirschot sprak van een prachtige competitie en prees de aanpak van de KNVB. ,,Voor de herfst- en de kerstvakantie zijn de eerste twee fasen van de competitie gespeeld, waarna de teams opnieuw werden ingedeeld aan de hand van de behaalde resultaten. In de tweede helft van het seizoen, fase drie, leidde dat tot een competitie waarin iedereen van de ander kon winnen of verliezen." 

Langs de lijn stonden zaterdag veel dorpsgenoten en spelers van andere elftallen. Een paar jaar geleden nog maar, was de toekomst van dit elftal ongewis. Irene stond voor de vraag hoe verder te gaan met het toenmalige gemengde elftal in de JO13. Een hechte groep, maar de fysieke verschillen werden snel groter. De opheffing van een voetbalteam in Boxtel bleek de wedergeboorte van het meidenvoetbal in Gemonde, want een aantal speelsters werd lid van Irene. Er groeide een waar vriendinnencollectief dat ook buiten het voetbal samen optrekt. Iedereen voelt zich volgens trainer Thijs den Otter onderdeel van het team. ,,Dat is dé succesformule geweest voor het behaalde kampioenschap."


p MO17-1 van voetbalvereniging Irene boekte zaterdag een groot succes. Het team werd kampioen in de tweede klasse, laatste speelfase. Foto: Nancy Verhagen.




MO17-1 rent juichend het veld over. De titel is binnen.