Ook dit jaar houdt Buurtsport Boxtel weer een buitenspeeldag op het parkeerterrein van De Wilgenbroek.
Ook dit jaar houdt Buurtsport Boxtel weer een buitenspeeldag op het parkeerterrein van De Wilgenbroek. Foto: Henk van Weert.

Buurtsport Boxtel laat kinderen buitenspelen


In het verstedelijkte Nederland spelen kinderen steeds minder buiten. Jeugdorganisatie Jantje Beton zou dat graag anders zien en is dan ook de motor achter de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 14 juni. Boxtel doet hieraan mee.

Ravotten, een potje voetballen, steppen, skaten of stoepranden bevordert de motoriek van de jeugd, is goed voor hun conditie en sociale vaardigheden. Spelen is meer dan vertier, het ontspant, stimuleert creativiteit en onbewust trainen kinderen zo hun lichaam. De buitenspeeldag brengt het vermaak op straat, in parkjes en speeltuintjes nog eens onder de aandacht.

Buurtsport Boxtel organiseert op de parkeerplaats van brede school De Wilgenbroek verschillende sportieve activiteiten waar basisschoolkinderen aan deel kunnen nemen. Stagiaires van Buurtsport Boxtel en studenten van het Baanderherencollege werken mee aan de uitvoering van de buitenspeeldag. Van 14.00 tot 16.00 uur staat de poort naar het terrein aan de Doctor de Brouwerlaan 74 voor iedereen open. Deelnemen is gratis.

SLECHT WEER

Bij slecht weer gaat het programma van Buurtsport Boxtel niet door. Dit wordt dan tijdig gecommuniceerd op de website www.buurtsportboxtel.nl.