Bestemmingsverkeer via de Molenstraat laten rijden: een van de uitgangspunten voor het herinrichten van de Stationsstraat.
Bestemmingsverkeer via de Molenstraat laten rijden: een van de uitgangspunten voor het herinrichten van de Stationsstraat. Foto: Karin Schoenmakers.

‘Rijrichting omdraaien voor leveranciers verhoogt veiligheid’

Gemeente Boxtel

Na een uitgebreid inspraaktraject met bewoners, ondernemers en bezoekers, gaat het herinrichtingsplan van de Stationsstraat een nieuwe fase in. Er zijn zeven uitgangspunten geformuleerd voor het deel van de promenade. Zoals het omdraaien van de rijrichting voor leveranciers en fijn en veilig kunnen shoppen. Hieronder de meest prangende vragen met antwoorden. 

Ziet Boxtel de Stationsstraat weer als winkellocatie?

Daar lijkt het wel op. Eerder gemeentelijk beleid moest winkeliers van de Stationsstraat naar de Rechterstraat en de Croonpassage lokken. Bezoekers denken anders over dit zogeheten kernwinkelgebied. ,,Tijdens straatenquêtes bleek 67 procent winkelend publiek”, vertelt verkeerskundige Robert van Diessen van de gemeente Boxtel. ,,En 72 procent van de bezoekers vindt dat de straat bij het kernwinkelgebied hoort”, zegt consultant Willeke van der Doelen van het sociale bureau Buurtbinders. 

Het duo werkt sinds januari aan een intensief inspraaktraject met bewoners en ondernemers, maar sprak ook tal van passanten. De opgehaalde informatie vormt mede de basis voor het herinrichtingsadvies van de ..