Erica en Pieter van der Meijden nemen op 1 juli afscheid van De Gevulde Knapzak. Hun boerderijwinkel aan de Kapelweg in Boxtel sluit na bijna zeventien jaar de deuren
Erica en Pieter van der Meijden nemen op 1 juli afscheid van De Gevulde Knapzak. Hun boerderijwinkel aan de Kapelweg in Boxtel sluit na bijna zeventien jaar de deuren Foto: Marc Cleutjens.

‘Missie Gevulde Knapzak is volbracht’

Economie

Binnenkort gaat de deur van De Gevulde Knapzak voor de laatste keer op slot. Als op 1 juli de laatste klanten zijn uitgezwaaid, nemen Erica en Pieter van der Meijden na bijna zeventien jaar afscheid van hun boerderijwinkel aan de Kapelweg in Boxtel. ,,We zijn ooit begonnen omdat we vinden dat lokale en regionale producten gewoon bij de boer verkrijgbaar moeten zijn. Die formule hebben we altijd in ere gehouden.”

Een weloverwogen besluit. Zo omschrijven Erica en Pieter de keuze om alle activiteiten van De Gevulde Knapzak te staken en de aandacht weer volledig te richten op hun melkveebedrijf. De reden? ,,Ruimtegebrek”, zegt Erica. ,,De winkel hebben we door de jaren heen kunnen vergroten, maar zowel de bedrijfsruimte als de koelcellen zijn veel te krap bemeten. Om ook in de toekomst efficiënt te kunnen blijven werken, was een ingrijpende verbouwing of zelfs nieuwbouw vereist.”

Die grote stap, inclusief forse investering, wilde het ondernemerspaar niet zetten. ,,De boerderij is niet geschikt voor inpandige uitbreiding, dus je moet uitbouwen aan de achterzijde om het unieke uitzicht op de weilanden niet aan te tasten”, stelt Pieter. ,,Uitbreiding zo..