Het liefst hadden de Herenboeren in september 2019 al Koning Willem-Alexander ontvangen in een gloednieuwe dwarsdeelschuur, maar de realiteit bleek weerbarstiger, dus werd de tijdelijke keet ingezet voor een tafelgesprek.
Het liefst hadden de Herenboeren in september 2019 al Koning Willem-Alexander ontvangen in een gloednieuwe dwarsdeelschuur, maar de realiteit bleek weerbarstiger, dus werd de tijdelijke keet ingezet voor een tafelgesprek. Foto: Peter de Koning.

Herenboeren zet belangrijke stap voor komst dwarsdeelschuur

Bouwen en wonen

Het is inmiddels vier jaar later dan de bedoeling was, maar het plan voor de dwarsdeelschuur in het Wilhelminapark is eindelijk ingediend. Dit na uitgebreid overleg tussen coöperatieve boerderij Herenboeren, provincie en gemeente.

Al sinds jaar en dag gebruiken de Herenboeren aan het Kamspoor 2 een keet als kantine, opslag, overlegruimte en andere zaken. De unit zou in 2019 verdwijnen. De Herenboeren hadden dat jaar Koning Willem-Alexander het liefst welkom geheten in de gloednieuwe dwarsdeelschuur, maar het staatshoofd moest het doen met een ontvangst in de voorlopige voorziening. De vergunning daarvoor liep dat jaar ook af. 

De komst van een nieuwe schuur behoorde altijd al tot het oorspronkelijke plan van Herenboeren. Onder meer de gemeente zou de komst ervan mogelijk maken, dit als onderdeel van de zogeheten Green Deal die Herenboeren tekende met Boxtel, Rijk, provincie, grondeigenaar Margraff-stichting en HAS Hogescholen.

IN STRIJD MET REGELS