Boa's wezen de automobilisten op alternatieve routes tijdens het defect aan het spoor tussen Boxtel en Den Bosch. De spoorbomen bleven daardoor omlaag staan en moesten handmatig worden opengezet. Fietsverkeer en voetgangers konden nog wel de oversteek maken.
Boa's wezen de automobilisten op alternatieve routes tijdens het defect aan het spoor tussen Boxtel en Den Bosch. De spoorbomen bleven daardoor omlaag staan en moesten handmatig worden opengezet. Fietsverkeer en voetgangers konden nog wel de oversteek maken. Foto: Pål Jansen.

Spoorbomen dubbele overweg doen het weer

Algemeen

Een half uurtje wachten totdat de spoorbomen omhoog gaan? Zo’n enorme toename van treinverkeer is er nou ook weer niet. Toch gebeurde dit vandaag rond het middaguur bij de dubbele overweg: er was kortsluiting. 

De storing ontstond aan het spoor waardoor het systeem dacht dat er continue treinen raasden over het traject tussen Boxtel en Den Bosch. Dus bleven de slagbomen aan de zijde van drankenhandel De Leijer omlaag staan. Handhaving leidde het verkeer in goede banen. ,,Toen wij een melding kregen, zijn we er meteen op afgegaan. Eenmaal aangekomen, bleken diverse automobilisten er al een half uur te staan”, aldus een van de aanwezige boa’s. 

Sommige bestuurders bleken ongeduldig en waren tussen de obstructies door geschoten, liet de handhaver weten. Er reed geen treinverkeer, de slagbomen aan de zijde van drankenhandel werden handmatig opengezet. Auto’s mochten tijdens het euvel de oversteek niet wagen, fietsverkeer en voetgangers konden onder ..