De Messerschmidt Bf109 was een van de gevreesde Duitse jachtvliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit prachtige schaalmodel vliegt rond in Lennisheuvel tijdens de jubileumshow van de Boxtelse Modelvliegtuigenclub.
De Messerschmidt Bf109 was een van de gevreesde Duitse jachtvliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit prachtige schaalmodel vliegt rond in Lennisheuvel tijdens de jubileumshow van de Boxtelse Modelvliegtuigenclub. Foto: eigen collectie.

Messerschmitt vliegt rond tijdens jubileumshow Modelvliegtuigenclub

Sport

De legendarische jachtvliegtuigen van Messerschmitt waren de pareltjes van de Duitse Luftwaffe tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een grimmig verleden dus, maar wel wereldberoemd en nog steeds ontzagwekkend. De iconische Bf109 vliegt rond in Lennisheuvel tijdens de jubileumshow van morgen, zondag 11 juni door de Boxtelse Modelvliegtuigenclub, die in augustus zestig jaar bestaat. 

Het gaat weliswaar om een model, maar wel een prachtig exemplaar van de Bf109 met een spanwijdte van 2,45 meter en een gewicht van 13,5 kilogram. Het is een van de vele bijzondere tientallen vliegtuigen die op 11 juni te zien zijn. Leden van de Modelvliegtuigenclub laten daar tussen 13.00 en 17.00 uur zien wat hun hobby tegenwoordig inhoudt. 

Bezoekers kunnen van alles verwachten, ook helikopters en drones. De ‘kisten’ hebben tegenwoordig elektromotoren die beter zijn voor het milieu. Die zijn echter wel gevoelig voor regen. Als de weersomstandigheden slecht zijn, gaat het vliegen niet door en wordt de show verschoven naar zondag 25 juni. De club meldt dit tijdig op haar website.

Het evenement is vrij toegankelijk, het vliegveld van de Boxtelse Modelvliegtuigenclub ligt naast voetbalclub LSV aan de Mijlstraat 127.

p De Messerschmidt Bf109 was een van de gevreesde Duitse jachtvliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit prachtige schaalmodel vliegt rond in Lennisheuvel tijdens de jubileumshow van de Boxtelse Modelvliegtuigenclub. Foto: eigen collectie.

De Messerschmidt Bf109 was een van de gevreesde Duitse jachtvliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit prachtige schaalmodel vliegt rond in Lennisheuvel tijdens de jubileumshow van de Boxtelse Modelvliegtuigenclub.