Woonstichting Joost wil het sociaal pension tussen de Van Coothstraat en Parallelweg Noord vervangen door nieuwbouw.
Woonstichting Joost wil het sociaal pension tussen de Van Coothstraat en Parallelweg Noord vervangen door nieuwbouw. Foto: Henk van Weert.

Sociaal pension maakt plaats voor nieuwbouw

Bouwen en wonen

Het sociaal pension in de Van Coothstraat gaat, als het aan woonstichting Joost ligt, in 2024 tegen de vlakte. Dat blijkt uit haar jaarverslag. De corporatie wil op dezelfde plek nieuwbouw plegen die ook weer bedoeld is voor maatschappelijke opvang, geeft een woordvoerder aan.

Voor en met de zes bewoners die er langere tijd wonen en een vast huurcontract hebben, wordt een sociaal plan opgesteld. Zij krijgen vervangende woonruimte aangeboden en een tegemoetkoming in de verhuiskosten. Overige bewoners hebben allemaal een tijdelijk huurcontract gekregen tot eind november 2023. Zij waren op de hoogte van het voornemen van Joost.

Het pension biedt onderdak aan mensen die er tijdelijk wonen om hun leven weer op de rit te krijgen. Als dat is gelukt, vertrekken ze doorgaans naar een reguliere woning. Vaak krijgen ze begeleiding, bijvoorbeeld van welzijnsinstelling ContourdeTwern. Ook worden negen appartementen verhuurd aan Maatschappelijke Ondersteuning (MO) Den Bosch.