StrammerMax tijdens de repetitie deze week. Vlnr Roeland Heesbeen, Jack van Geel, Ad van den Nosterum, Henk Toonen, Jules Groenen en Hans Meeuwisse.
StrammerMax tijdens de repetitie deze week. Vlnr Roeland Heesbeen, Jack van Geel, Ad van den Nosterum, Henk Toonen, Jules Groenen en Hans Meeuwisse. Foto: Gerard Schalkx.

StrammerMax maakt comeback bij Bon Salon

Cultuur

In het najaar van 2022 organiseerde een van de overgebleven leden van de legendarische Boxtelse rockband StrammerMax een reünielunch. Natuurlijk met muziek! En dat optreden blijft niet zonder gevolgen. Zaterdag 10 juni houden de muzikanten bij spiegeltent Bon Salon een openluchtconcert. Dat begint om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Tijdens de lunch vorig jaar schoven ook de partners van de vier overgebleven muzikanten aan, net als de levensgezellen van de inmiddels overleden bandleden Gijs van Iterson, Joost van Liebergen en Piet van den Nosterum. En al snel bleek hoe hecht in de voorafgaande 35 jaar de onderlinge band was geweest. 

Een muzieksetje dat bij wijze van verrassing stond opgesteld, bleef niet onaangeroerd. Zanger Henk Toonen debuteerde op een cachon (een soort drumkist) en Jack van Geel en Jules Groenen namen de gitaar weer ter hand. Naast de drie 70-plussers schoof ‘broekie’ Ad van den Nosterum (68) achter de opgestelde synthesizer. Het bloed kroop waar het eigenlijk niet meer kon gaan en in no time klonk Johnny B Goode door de huiskamer. En d..