Fenne van Wuijtswinkel verzorgt, samen met Pim Lavaleije, een van de optredens tijdens de benefietavond.
Fenne van Wuijtswinkel verzorgt, samen met Pim Lavaleije, een van de optredens tijdens de benefietavond. Foto: Hans van Doorn, 2020.

Benefiet voor slachtoffers van aardbeving in Syrië en Turkije

Cultuur

Via de nieuwe stichting Child Houses Syria is de Boxtelse ondernemer Geert Duijghuisen erg begaan met het lot van de slachtoffers na de aardbeving die in februari Syrië en Turkije trof. Maandag 12 juni organiseert hij daarom een muzikale benefietavond in spiegeltent Bon Salon. Vanaf 19.30 uur zijn bezoekers welkom.

Child Houses Syria doet er volgens Duijghuisen alles aan om getroffen kinderen uit het rampgebied te helpen en op te vangen. In totaal werden zo’n 23 miljoen mensen direct of indirect getroffen door de zware aardbeving in Zuid-Turkije en Noord-Syrië. De stichting houdt tijdens de avond een of meer presentaties en hoopt dat bezoekers de beurs willen trekken om haar werk te steunen. 

VERBINDING ZOEKEN

De presentaties worden afgewisseld met zang. Er zijn optredens van het Wereldkoor, Pim Lavaleije en Fenne van Wuijtswinkel. 

Onder leiding van Jacques Noyons vertolkt het Essche popkoor Innovation afsluitend het lied One Day, waarbij iedereen wordt opgeroepen mee te zingen. ,,Ik hoop dat daarmee een gevoel van verbinding tussen geloven ontstaat...