Afbeelding
Foto: Roy Beusker Fotografie/Amy van Leiden (uitsnede).

Liempdenaren winnen een miljoen euro in Postcode Loterij

Algemeen

Opnieuw valt er een megaprijs in de regio. Nadat bewoners van de Boxtelse Annastraat in maart een miljoen euro verdeelden, mogen nu twaalf bewoners van de Nieuwe Erven in Liempde datzelfde bedrag verdelen: zij wonnen ook de Superpostcodeprijs.

Het Goed Geld Gala dat in het Beatrix Theater Utrecht plaatsvond, staat ieder jaar in het teken van alle goede doelen die de Postcode Loterij steunt. En tijdens het fysieke evenement worden ook prijzen verdeeld. De twaalf winnaars in Liempde werden verrast door ambassadeurs Nicolette van Dam en Martijn Krabbé. Vette cheques met daarop bedragen van 66.666 euro zijn met blijdschap ontvangen. De trekking deed herinneren aan december 2006, toen de Postcode Kanjer op de Maai in buurtschap Kasteren viel. Al ging het toen om een ander bedrag: toen viel 23,9 miljoen euro. 

Dat de Postcode Loterij de voorbije jaren al een aantal keer aan inwoners in de gemeente Boxtel prijzen verdeelde, berust op toeval, bezweert een woordvoerder. ,,Alle deelnemers maken natuurlijk evenveel kans, maar jullie hebben gewoon heel veel geluk in het zuiden!”