Van links naar rechts: Thomas, Abdelatif, Len, Mees, Jesper, Lasse, Fay, Jallal, Jasper, Emir en Cas.
Van links naar rechts: Thomas, Abdelatif, Len, Mees, Jesper, Lasse, Fay, Jallal, Jasper, Emir en Cas. Foto: Yusuf Tas.

What’s Up, ODC’ers?

Jeugd

Ze moesten eerder dit voetbalseizoen een voortoernooi doorkomen om zich te kwalificeren. Maar zaterdag was het dan eindelijk zover. De jongens en het meisje van JO11-1 van ODC reisden af naar het Limburgse Brunssum om deel te nemen aan het Nederlands jeugdkampioenschap voetbal. Mees, Jallal, Len, Fay, Cas, Lasse, Emir, Jasper, Jesper en Thomas gingen er vol voor en kwamen met een keurige twaalfde plaats terug naar Boxtel.

Het NK. Dat is vet zeg! Hoe komen jullie hier terecht? Jesper: ,,We speelden aan het begin van dit seizoen een toernooi bij FC Engelen. Omdat we het toen heel goed deden, kwalificeerden we ons voor het Nederlands kampioenschap.” Len: ,,We werden toen vierde en er deden wel dertig teams mee.”
Hoe ging het vandaag? Emir: ,,Best goed, we streden voor elke bal.” Jesper: ,,Goed! Ik speelde 1 op 1 een mannetje uit.” Len: ,,En ik scoorde vanuit een halve omhaal.” Jallal: ,,Ik punterde de bal over de tegenstander waardoor Emir scoorde. De assist kwam dus op mijn naam.”
Wat doen jullie de volgende keer nóg beter? Jallal: ,,We krijgen heel veel kansen, maar scoren niet zo veel. Dat mogen we ..