'Maak de slagzin af: Vooruit, nog een(d)je en dan... ' Deze opdracht staat op tal van bierviltjes, die de organisatie van De Bokselse Kwis verspreidt over lokale horeca en bij activiteiten en evenementen. Zo ook in dit café waar de foto is gemaakt...
'Maak de slagzin af: Vooruit, nog een(d)je en dan... ' Deze opdracht staat op tal van bierviltjes, die de organisatie van De Bokselse Kwis verspreidt over lokale horeca en bij activiteiten en evenementen. Zo ook in dit café waar de foto is gemaakt... Foto: Pål Jansen.

Ludieke bierviltjesactie van De Bokselse Kwis

Cultuur

Wie op het terras geniet van een fris pilsje, kan spekkoper zijn tijdens De Bokselse Kwis. De organisatie heeft bij allerlei horeca speciale bierviltjes verspreid. Met daarop uiteraard een opdracht die tien bonuspunten waard is. De ludieke actie markeert de start van de inschrijving.

Hoewel De Bokselse Kwis pas plaatsvindt op zaterdag 4 november, is met de bierviltjesopdracht het quizplezier al begonnen. De onderzetters liggen overigens niet alleen in de cafés, maar verschijnen ook tijdens lokale evenementen en activiteiten. 

De organisatie is momenteel bezig met de voorbereidingen van de negende editie. De dorpsquiz is in de vertrouwde handen van Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. Het drietal dat aan de wieg stond van het groots opgezette dorpsspel, wordt sinds vorig jaar enthousiast ondersteund door Renilde Bos, Antoine Ghijsens, Peter Bos en Roeland Heesbeen. Zij werken mee aan de voorbereiding van de quiz, dragen zorg voor de administratieve en logistieke ondersteuning en verzorgen het grafisch ontwerp van boekjes en flyers.

GOED DOEL

Zoals altijd spelen de deelnemende teams voor een lokaal goed doel. Inschrijfgeld en sponsorbijdragen komen geheel ten goede aan clubs, verenigingen, stichtingen en sociaal-maatschappelijke instellingen.

Sinds de eerste Bokselse Kwis (2014) is een bedrag van ruim 27.000 euro uitgekeerd aan onder meer voetbalclub ODC, hockeyclub MEP, Boxtel’s Harmonie, WensAmbulance, Tunnel Vision, carillon Sint-Petrusbasiliek en de Voorleesfiets.

De opzet van de dorpsquiz is vertrouwd: vanuit een hoofdkwartier, een huiskamer, kantine of kroeg, proberen teams zoveel mogelijk vragen en opdrachten correct te beantwoorden. Verder zijn er altijd verrassende, soms hilarische opdrachten waarvoor spelers op pad moeten.

AANMELDEN

Inschrijven voor De Bokselse Kwis kan via www.debokselsekwis.nl. Deelname kost 32,50 euro per team. Vermeld bij de inschrijving de naam van de teamcaptain, het adres van het hoofdkwartier en het lokale doel waarvoor gespeeld wordt. De negende editie van de dorpsquiz start zaterdag 4 november om klokslag 18.00 uur en eindigt om 23.00 uur.