Café De Mert was een van de zeven horecagelegenheden waar 41 teams schier onmogelijke vragen kregen voorgeschoteld tjdens de Open Boxtelse Quizronde.
Café De Mert was een van de zeven horecagelegenheden waar 41 teams schier onmogelijke vragen kregen voorgeschoteld tjdens de Open Boxtelse Quizronde. Foto: Peter de Koning.

Hersens pijnigen met ontelbare feitjes

Cultuur

,,Een fantastische middag met een zinderende ontknoping.” Zo omschreven Marc de Laat en Kiske de Leest van The Brain de negende editie van de Open Boxtelse Quizronde (OBQR). De gedoodverfde titelkandidaat Victory Boogie Woogie Uit Schijndel pakte ook de winst. Verslaggever én quizliefhebber Marc Cleutjens eindigde met Squadra Wikipedia net buiten de top tien.

Door Marc Cleutjens

Welgeteld 41 teams bogen zich zaterdagmiddag over 160 quizvragen. Je moet er van houden. De een gruwt van het oplepelen van zinvolle (of zinloze?) feitjes, de ander kijkt reikhalzend uit naar alweer een pubquiz van The Brain. Elke maand in paviljoen Peerkesbos, elk jaar op een zaterdag in juni: de OBQR. Met Squadra Wikipedia zijn we van de partij. En omdat we het zo leuk vinden, hebben we een schaduwteam gevormd: Bløffen aan de bar. We doen mee om te winnen en met twee vriendenteams is er nóg meer rivaliteit.

Het recept van de OBQR is eenvoudig doch briljant. Roulerend langs ’t Hart van Boxtel, Le Temps Perdu, De Mert, Kin Khao, Wine & More, Becoloth en De Kerk vragen beantwoorden die met een b..