Kay Karssemakers in actie tijdens de derde wedstrijd van het Nederlands kampioenschap 250cc in Oldebroek. Foto: Huub Munsters Fotografie.

JONGE RIJDER OP WEG NAAR LETLAND

Crosser Karssemakers grossiert in vijfde plaatsen

Motorcrosser Kay Karssemakers (18) en het getal vijf bleken tweede pinksterdag met elkaar verbonden. De rijder werd in Oldebroek in beide manches van de derde wedstrijd om het Nederlands kampioenschap 250cc vijfde. Daardoor eindigde hij tevens als vijfde in het dagklassement én op plek vijf in de titelstrijd.

De Dutch Masters 250cc bestond uit een serie van drie wedstrijden. De laatste was in Oldebroek. Daar werd dus de eindstand van het Nederlands kampioenschap opgemaakt.

Karssemakers, uitkomend voor het Husqvarna BT-Racing team, had in de tijdtraining wat moeite om zijn draai te vinden op het fraaie circuit. Hij moest dan ook genoegen nemen met een tiende tijd. Een redelijke startpositie voor beide manches.

SPANNEND GEVECHT

Bij de eerste start reageerde de motorcrosser niet supersnel, hij zat in de eerste bocht maar net bij de eerste tien. Maar de Boxtelse rijder haalde verschillende mededeelnemers in, tot hij op plek vijf uitkwam. Een foutje wierp hem een plaats terug. Daar nam Karssemakers echter geen genoegen mee. In de laatste ronde van de wedstrijd ontstond een spannend gevecht tussen drie crossers. Een paar bochten voor de finish pakte de Boxtelaar alsnog de vijfde positie en stond die niet meer af.

Later op de middag stond de Husqvarna BT-Racing-rijder achter het starthek voor de tweede manche. Hij leek goed weg te zijn, maar werd naar buiten gedrukt en begon daardoor weer op plek tien aan de race. Het duurde even voor hij naar voren kwam. Eenmaal in het juiste ritme werkte Karssemakers zich op naar de vijfde plek en hield die vast. In het totaalklassement over twee manches werd de jonge Boxtelaar eveneens vijfde, net als in het Nederlands kampioenschap.

LETLAND

Zaterdag 3 en zondag 4 juni bivakkeert Kay Karssemakers in Letland waar op het circuit van Kegums de vijfde wedstrijd om het Europees kampioenschap 250cc plaatsvindt.