Kasteel Stapelen
Kasteel Stapelen Foto: Peter de Koning, 2021.

Cultuurhistorische as krijgt nieuwe impuls

De route tussen de Sint-Petrusbasiliek en kasteel Stapelen is een fraai stukje Boxtels centrum. Dat besef is er al jaren. Door middel van onder meer een herinrichting in 2015 is deze  zogeheten cultuurhistorische as ook versterkt. Dit najaar volgt een nieuwe impuls: interactieve informatieborden. 

,,Bezienswaardigheden in hartje Boxtel als de Petrusbasiliek en kasteel Stapelen verdienen continu aandacht." Dat vindt Jack Monde, de nieuwe regisseur bezoekerseconomie van de gemeente. Heemkunde Boxtel had al enkele jaren het plan om de informatieborden te plaatsen bij markante plekken. ,,Dus het is fijn dat er nu garen op de klos komt", zegt secretaris Christ van Eekelen. ,,Wij leveren alle informatie aan. Op de borden komt een korte tekst. En meer achtergronden kunnen bezoekers straks vinden via een QR-code."

Vanuit de gemeente wordt alle informatie van de heemkunde omgezet in 'vlotte, eigentijdse content', legt Monde uit: ,,Dat kan video zijn of audio. De uitvoering ervan is eind dit jaar afgerond."

De route van de informatieborden begint al bij het Jacob-Roelandslyceum en eindigt op Duinendaal, maar zal grotendeels over de cultuurhistorische as lopen. Het gaat om een pilot: de bedoeling is dat overal in de gemeente dit soort borden komen. 


Pagina 7: 'Uit in eigen dorp? Er valt genoeg te beleven'.