Smartlappenkoor Gimmese Smart is gevestigd in Gemonde, maar telt ook veel leden uit omringende dorpen. De foto is gemaakt tijdens de laatste Boeremèrt in Liempde.
Smartlappenkoor Gimmese Smart is gevestigd in Gemonde, maar telt ook veel leden uit omringende dorpen. De foto is gemaakt tijdens de laatste Boeremèrt in Liempde. Foto: eigen collectie.

KORENMIDDAG IN ZAAL DE SCHUIF TE GEMONDE

Inhaken en meezingen met Gimmese Smart


Wendy van Lijssel

Een middagje de zorgen opzij, gezellig inhaken en, voor wie wil, keihard of juist wat zachter meezingen. Het kan en mag tijdens de korenmiddag van smartlappenkoor Gimmese Smart op zondag 11 juni vanaf 13.00 uur in café-zaal De Schuif in Gemonde. Ook twee Schijndelse koren dragen muzikaal hun steentje bij. De toegang is gratis.

Ze zijn na de coronapandemie ietsje uitgedund en laten zich inmiddels anders dan met livemuziek begeleiden door muziekbanden. Het enthousiasme en onderlinge gezelligheid is echter onverminderd groot. Iets wat Gimmese Smart met veel plezier laat zien en horen tijdens de komende korenmiddag. Een muziekfeestje wat op poten gezet wordt samen met collega-smartlappers Potpourri en Ome Jan, beide uit Schijndel. 

GEEN DUBBELINGEN

Omdat alle deelnemers in dezelfde vijver vissen is het repertoire met elkaar overlegd en afgestemd. ,,Niemand hoeft bang te zijn twee keer hetzelfde te horen. Potpourri gaat een mix zingen van vooral Engelstalige nummers en meezingers, Ome Jan schept op met zeemansliederen en wij richten ons voornamelijk op Nederlandstalige smartlappen en meezingers met een enkel uitstapje van bekende liedjes van over de grens”, vertelt dirigent en voorzitter Hanny Rijkers. 

Van ‘Hemelsblauw’ (Will Tura), ‘Huilen doe ik wel alleen’ (Jannes), ‘Daar heb je vrienden voor’ (Frans Bauer), ‘Een vriend voor het leven’ (John de Bever) tot een Nederlandse versie van ‘Hello Mary Lou’ (Ricky Nelson) en ‘Delilah’ (Tom Jones). En nog veel meer. Het zijn allemaal bekende nummers die uitnodigen om lekker mee te zingen. Een aanrader, maar uiteraard geen verplichting. 

ROULEREN

Gedurende de middag gaan alle deelnemende koren rouleren. Elk verzorgt twee optredens en de middag wordt besloten met een samenzang met álle koren en zo wordt gehoopt, veel publiek. ,,We maken er een gezellige boel van”, belooft Hanny. 

Gimmese Smart zou graag worden versterkt door mannen en sopranen. Verder organiseert Gimmese Smart regelmatig een meezingavond. De eerstvolgende wordt gehouden op woensdag 21 juni van 19.30 uur tot 21.30 uur eveneens in De Schuif.