De vijftigste editie van de Boxtelse avondvierdaagse beleefde een feestelijke intocht.
De vijftigste editie van de Boxtelse avondvierdaagse beleefde een feestelijke intocht. Foto: Hans van Doorn.

LOKALE HARMONIEËN HELPEN MET LAATSTE LOODJES

Avondvierdaagse: al 1.500 deelnemers

De Boxtelse avondvierdaagse is populair. Liefst 1.500 deelnemers hebben zich al ingeschreven. Dat zijn er nu al meer dan het totale aantal deelnemers vorig jaar. Aanmelden kan nog steeds via www.dekeistampers.nl.

Wandelgroep De Keistampers stevent af op een uitstekend loopjaar. In 2022, tijdens de gouden editie van het evenement, deden 1.432 wandelaars mee. Dat aantal is voor de naderende editie al bereikt, een kleine week voordat de avondvierdaagse losbarst, van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni. 

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van vijf of tien kilometer en vertrekken iedere dag vanaf een andere locatie, telkens tussen 18.00 en 19.00 uur. Dinsdag is de start vanaf De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7, woensdag beginnen de wandelaars bij De Walnoot aan de Reginahof 1. Donderdag trapt de tocht af bij de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. 

Alleen op vrijdag zijn de starttijden anders. Dan vertrekken de tienkilometerlopers om 17.30 uur vanaf het Jacob-Roelandslyceum, de vijfkilometerwandelaars beginnen een uurtje later. 

LAATSTE LOODJES

Dankzij de inzet van de lokale muziekverenigingen wegen de laatste loodjes niet het zwaarst. Zij begeleiden de intocht vrijdagavond muzikaal. De Gildenbondsharmonie nabij het voormalige Rabobank-gebouw en Boxtel's Harmonie op de Zwaanse Brug. 

De voorinschrijving is nog geopend tot en met zaterdag 3 juni. Opgeven met medaille kost 3,90 euro en zonder 2,40 euro. Wie zich niet van tevoren opgeeft, betaalt een euro meer. Voor KBO-leden is deelname gratis. De Keistampers vaart namelijk sinds vorig jaar onder de vlag van de seniorenvereniging.


p Leerlingen van basisschool Sint-Theresia bemachtigden in 2022 een knappe tweede plek bij de scholenwedstrijd, als onderdeel van de avondvierdaagse. Foto: Hans van Doorn.