Soms is voetbal net modern ballet. Keeper Bart Spooren (links) van Essche Boys heeft een bijzonder 'onderonsje' met een tegenstander. Foto: Hans Verberk.

ELFTAL ONDER LEIDING VAN TRAINER MARCO DE HAAS DOOR IN VIERDE KLASSE

Essche Boys lijdt onnodige nederlaag tegen VOW

Essche Boys was, als enige voetbalclub in het verspreidingsgebied van deze krant, al veilig toen het tweede pinksterdag VOW uit Zijtaart ontving. De thuisploeg opende de score, maar vergat die uit te breiden, waardoor de gasten uiteindelijk met de punten aan de haal gingen.

Essche Boys was in het begin van de wedstrijd veruit de betere ploeg en kwam met verzorgd voetbal tot verschillende mogelijkheden. In de tiende minuut viel het eerste doelpunt al. Martijn Kluijtmans reageerde alert op een strakke corner vanaf rechts en kopte de gastheren naar een voorsprong.

De keeper van VOW kreeg het druk. Luuk Wolfs legde aan met zijn linkerbeen, maar hij schoot naast. Op inzetten van Lars van Wanrooij en een hard afstandsschot van Willem Heijnen moest de doelman echter ingrijpen. Wel dreiging, geen doelpunt dus.

TEUGELS

Tegen het eind van de eerste helft viel er wel een treffer: van de bezoekers. Essche Boys had de teugels onbewust wat laten vieren, waardoor de tegenstander in de wedstrijd groeide. De blauwwitte defensie wist in de 45e minuut een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal niet goed weg te werken. VOW kon daardoor vanaf de rand van het zestienmetergebied nogmaals schieten. De bal veranderde van richting en viel in de korte hoek de goal binnen: 1-1.

Na rust probeerde Essche Boys het niveau van de eerste helft terug te vinden. VOW counterde echter naar een voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterflank belandde bij de aanvoerder, die via onderkant lat de bal binnenschoot.

De thuisploeg joeg op de gelijkmaker. Een volley van Jasper Vorstenbosch stuiterde net naast het doel van de tegenstander. Invaller Stan van Overbeek kreeg nog een vrije schietkans op aangeven van Van Wanrooij. Van Overbeeks inzet werd nog aangeraakt, waardoor het schot net overzeilde.

In de slotfase leek Quint den Ouden Van Wanrooij en Julio van Ginkel vrij voor het doel te zetten. De bal ging net langs beide spelers op. Het bleef bij 1-2. Essche Boys sloot de competitie af met een nederlaag. Zonder gevolgen overigens. De ploeg eindigde als achtste.

Gezien de vernieuwde degradatieregeling en de krappe middenmoot is directe handhaving in de 4e klasse G een prima prestatie. Het elftal kan verder bouwen in het aankomend seizoen, onder leiding van trainer Marco de Haas, die ook de komende competitie aan het roer staat van het vaandelteam van Essche Boys.