Simon van de Velden (links) en Tibo van Berkel leerden dinsdag hun eerste dj-technieken aan de draaitafel in de spiegeltent.
Simon van de Velden (links) en Tibo van Berkel leerden dinsdag hun eerste dj-technieken aan de draaitafel in de spiegeltent. Foto: Rens van den Elsen.

What’s Up, Simon & Tibo?

Jeugd

Scratchen, tempo, de drop, zomaar wat termen die de kinderen van groep 7/8 van de Lennisheuvelse Sint-Theresiaschool dinsdag voorgeschoteld kregen tijdens een DJ-workshop. Vier ochtenden stond spiegeltent Bon Salon vol met de mixtafels en koptelefoons van de DJproducer School uit Boxtel om basisschoolleerlingen de basis van het DJ-vak te leren. Tibo van Berkel en Simon van de Velden (beiden 12) proefden er ook even van. Het bleek lastiger dan gedacht...

Een heuse dj-workshop, dat lijkt me gaaf. Vonden jullie het leuk? ,,Ja!”, klinkt het in koor. Tibo: ,,Ik heb zo’n draaitafel nog nooit aangeraakt, dus het was wel even wennen.” Simon: ,,Voor mij was het ook de eerste keer, maar we hebben veel geleerd.”

Wat hebben jullie allemaal gedaan? Tibo: ,,Scratchen. Dat was nog best moeilijk. Ik deed het steeds op de verkeerde momenten in de plaat. Dan klinkt het heel gek.” Simon: ,,Springen op de muziek. Dat is erg grappig, maar je moet wel je handen aan de knoppen houden.” Tibo: ,,Hoewel het draaien niet altijd goed ging, was het echo-effect erg leuk. Soms lukte het wel, dan was de ene beat afgelopen en zette ik snel de andere aan en klonk het erg vet.”