Bezoek aan Proef! Culinair (Rechterstraat) waar Marco Vermeijs (midden) uitleg geeft.
Bezoek aan Proef! Culinair (Rechterstraat) waar Marco Vermeijs (midden) uitleg geeft. Foto: Foto's: eigen collectie.

‘Ondernemers goed bezig met vermindering verpakkingsafval’

Duurzaamheid

Na afloop van de Zero Waste Tour waren alle deelnemers het erover eens. Tijdens de koffie in de bibliothee aan de Burgakker reageerden zij enthousiast over de rondgang langs enkele winkels en horecazaken in het centrum. Veel ondernemers zijn zich ervan bewust om verpakkingsafval te verminderen.

De wandeling was een initiatief van Maud van Tongeren en Loes van Ruiten. Zij werden, net als de twaalf deelnemers erg blij van de manier waarop de bezochte ondernemers bezig zijn. ,,Er gebeurt veel meer dan je zou denken in Boxtel. ,,Het was een geslaagde ontdekkingstocht langs bedrijven die allemaal goed bezig zijn”, aldus Van Tongeren in een reactie. ,,Het is tof om in gesprek te gaan met de ondernemers en enthousiaste deelnemers en om samen een geluid te laten horen. Het kan anders. Op naar een vervolg!” 

De groep deelnemers bestond uit geïnteresseerde personen, een medewerker van afdeling Afval & Reiniging van Mijn Gemeente Dichtbij, een projectgroep duurzaamheid vanuit Cello maar ook klimaatburgermeeste..