Wethouder Wim van der Zanden heeft zich laten inspireren voor de flexwoningen in Boxtel door onder andere dit project van wooncorporatie Zayaz aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch.
Wethouder Wim van der Zanden heeft zich laten inspireren voor de flexwoningen in Boxtel door onder andere dit project van wooncorporatie Zayaz aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch. Foto: Wouter Janssen, 2022.

‘200 tot 300 flexwoningen over vijf jaar in gemeente Boxtel’

Bouwen en wonen

Twee- tot driehonderd. Zoveel zogeheten flexwoningen staan er over vijf jaar in de gemeente Boxtel. Die ambitie sprak wethouder Wim van der Zanden (woningbouw) dinsdag uit tijdens de presentatie van de nieuwe woonvisie. Alle minihuisjes vallen onder sociale huur.

Momenteel staat er nog geen enkele van deze woningen op Boxtelse grond. Maar het plan is dan ook vers. Het college van B en W maakte afgelopen jaar de eerste locatie voor twaalf van deze onderkomens bekend: het speelveldje tussen het Pastoor van Besouwplein en Hoogheem-flat 1 (Steenbok). Dat project wordt door woonstichting Joost opgepakt. 

De prefab-huisjes met een woonoppervlak van circa vijftig vierkante meter moeten tijdelijk (lees: 15 jaar) op verschillende locaties in de gemeente komen. Dit jaar volgt nog een tweede locatie. 

De eerdere ambitie rondom deze alternatieve wijze van woningbouw, is flink opgeschroefd. In eerste instantie zou het gaan om een proef en maximaal dertig units. Maar Boxtel wil vlot oplossingen voor de woningnoo..