Pinksterjaarmarkt van voetbalclub Irene in Gemonde.
Pinksterjaarmarkt van voetbalclub Irene in Gemonde. Foto: Bas van den Biggelaar.

Zoektocht naar een schoenenrekje...

Verenigingen

Ik was al een tijd op zoek naar een handig schoenenrek. Eentje dat stevig blijft staan en vooral niet te duur. Want kom op, het is maar voor al die losse schoenen in de gang. En eigenlijk zocht ik ook nog een originele plantenpot. Gelukkig was daar op tweede pinksterdag de jaarmarkt in Gemonde. Daar moest ik toch kunnen slagen? Onze dochter had een hoop barbies en playmobil die ze wilde verkopen. We vulden het formulier in en de voorpret was begonnen.

Via de Sint-Lambertusweg liep ik de markt op. De gezelligheid kwam me meteen al tegemoet. Een draaimolen en een zonnig terras met orkestje. Ik liep langs de kleedjes waar kinderen hun speelgoed verkochten, langs het kraampje waar een mevrouw glazen kunstwerken verkocht. Eentje met thrillers en radio’s en andere onduidelijke dingen met knopjes. Suske en Wiskes. Worstenbroodjes. Armbandjes en trommels. 

Bij mijn dochters kraam maakte ik een praatje met de jaarmarktbuurvrouw. Maar toen zag ik iemand voorbij lopen met twee plantenpotten. Waar hij die vandaan had? Hij had de laatste, zei hij. Nu al? ,,Ik loop ook effe een rondje”, zei ik. Mijn dochter ging mee en mijn man en zoon pasten ondertussen op de barbies.