De rockers van Metallikoor brachten nummers van AC/DC en Rammstein, maar dan zonder instrumenten. Het rockkoor maakte indruk op de bezoekers van Limuscene.
De rockers van Metallikoor brachten nummers van AC/DC en Rammstein, maar dan zonder instrumenten. Het rockkoor maakte indruk op de bezoekers van Limuscene. Foto: Foto's: Bas van den Biggelaar.

Limuscene: ‘De mensen hier genieten écht van livemuziek’

Cultuur

De veertiende editie van Limuscene Live kan met recht een succes genoemd worden. Honderden mensen kwamen eerste pinksterdag naar het Concordiapark in Liempde om te luisteren naar optredens van onder meer Paul Childers, Metallikoor en Lokotov Mocktail. Mede-initiator Maarten Termeer: ,,Limuscene is de perfecte plek om regionaal talent een podium te bieden.”

De stemming zat er al vroeg in zondagmiddag. De zon scheen helder, het bier vloeide rijkelijk en de muziek was fijn. ,,We boffen echt met het weer”, vindt kartrekker Termeer. ,,Vorig jaar regende het pijpenstelen en dat was super balen. Nu is het volle bak en volgens mij is het nooit eerder zó druk geweest. We hebben dan ook een tof programma met maar liefst dertien verschillende artiesten. Ook zijn vandaag dertig vrijwilligers in de weer om alles goed te laten verlopen.”

De actieve Liempdenaar is dan ook tevreden over het verloop van de dag. ,,We zijn een uitje voor het hele gezin. Tijdens de middag zie je dan ook veel kinderen op het luchtkussen en in de zweef- of draaimolen.”