Ruim honderd mensen schreven zich bij de spiegeltent in voor de Hap & Trap-fietstocht van Lionsclub Dommel & Aa.
Ruim honderd mensen schreven zich bij de spiegeltent in voor de Hap & Trap-fietstocht van Lionsclub Dommel & Aa. Foto: Bas van den Biggelaar.

Lionsclub schenkt 3.500 euro voor muziekles

Cultuur

Iets meer dan honderd mensen klommen op tweede pinkersterdag op de pedalen voor een fietstocht van bijna dertig kilometer. Onderweg werden smakelijke gerechten geserveerd door Lionsclub Dommel & Aa. Die haalde zo 3.500 euro op. Het bedrag werd na afloop aangeboden aan stichting JooP Muziekopleidingen.

Voorzitter Frans Snellaars van JooP was aangenaam verrast door het bedrag. ,,We wisten natuurlijk dat onze stichting tot goed doel was gekozen door de Lions, maar dat de opbrengst zo hoog zou zijn is geweldig. Daarmee kunnen we weer mooie muziekprojecten organiseren in de scholen.”

Het volledige inschrijfgeld voor de Hap & Trap-fietstocht vanaf spiegeltent Bon Salon kwam ten goede aan JooP. Dat kon omdat supermarkt Jumbo alle ingrediënten voor de gerechten waarvan de fietsers onderweg smulden gratis beschikbaar stelde. 

De Lions-leden serveerden op landgoed Velder een romige tomatensoep met verse groenten. En in de boomgaard bij de Vlaamse schuur van de familie Keulen in de Liempdse buurtschap Kasteren werden asperges voorgeschoteld do..