Burgemeester Joachim Rodenkirch van Wittlich (midden) in gesprek met zijn Boxtelse ambtsgenoot Ronald van Meygaarden. Links Arjen Witteveen, kartrekker van het Boxtelse jumelagecomité.
Burgemeester Joachim Rodenkirch van Wittlich (midden) in gesprek met zijn Boxtelse ambtsgenoot Ronald van Meygaarden. Links Arjen Witteveen, kartrekker van het Boxtelse jumelagecomité. Foto: Bas van den Biggelaar.

Boxtel en Wittlich vinden elkaar in Bon Salon

Cultuur

‘Joachim, komm bald wieder,
bald wieder nach hier.
Wittlich, komm bald wieder,
komm bald wieder nach hier.’

Een bijna twintigkoppige delegatie uit de Duitse partnerstad Wittlich heeft zich afgelopen weekend gelaafd aan de festiviteiten in spiegeltent Bon Salon. In de aanloop naar de viering van 65 jaar jumelage tussen Boxtel en Wittlich in 2024, werden zaterdag en zondag vriendschapsbanden aangehaald en versterkt. De toekomst van de stedenband werd ook besproken: vergrijzing ligt op de loer en het draagvlak lijkt niet altijd groot. ,,Kunnen we de spiegeltent met een helikopter naar Wittlich brengen?”

Na een lange coronaperiode was er eindelijk weer ruimte voor ontmoeting. Op uitnodiging van burgemeester Ronald van Meygaarden reisde ambtsgenoot Joachim Rodenkirch met echtgenote Theresia, wethouders, raadsleden en dorpelingen naar Boxtel. De ontm..