De Jonkers- van der Velden Cultuurprijs is uitgereikt aan stichting Bon Salon, de nieuwe eigenaar van de bijna honderd jaar oude Vlaamse spiegeltent.
De Jonkers- van der Velden Cultuurprijs is uitgereikt aan stichting Bon Salon, de nieuwe eigenaar van de bijna honderd jaar oude Vlaamse spiegeltent. Foto: Bas van den Biggelaar.

Cultuurprijs voor ‘Bon Salon’

Cultuur

De vijfjaarlijkse Jonkers- van der Velden Cultuurprijs is gisteravond uitgereikt aan de nieuwe stichting Bon Salon. Die heeft zich diep in de schulden gestoken om de bijna honderd jaar oude Vlaamse spiegeltent met dezelfde naam aan te kopen. 

De bekendmaking van de prijswinnaar vond plaats tijdens de opening van de spiegeltent. Die vormt vier weken lang het decor voor het Boxtels Dorpsfeest. Liefst negentig culturele activiteiten staan in het teken van verbinden en daar mag iedereen gratis van meegenieten. 

Mascotte Bonnie van Boxtel, een kleurrijk harlekijntje, werd ter plekke tot leven gewekt en zal op gezette tijden de programmaonderdelen van het dorpsfeest opvrolijken. En dat gaat haar wel lukken, werd al meteen duidelijk door een enthousiast optreden. In zijn openingswoord prees burgemeester Ronald van Meygaarden de mensen achter stichting Bon Salon. Zij maken werk om de sociale cohesie in de plaatselijke gemeenschap naar een hoger plan te tillen.