Essche Boys blijft in vierde klasse spelen

Tot dusverre is er een standaardteam in de gemeente Boxtel zeker van klassenbehoud: Essche Boys. Het team verloor zondag weliswaar met 2-0 bij Avesteyn, maar blijft toch vierdeklasser. Uitslagen van concurrerende ploegen hielpen daarbij een handje.

Avesteyn uit Heeswijk-Dinther schrok in de eerste minuut direct wakker. Een afgeslagen bal van Rudi van Gemert leek binnen te vallen, maar de keeper bleek alert en lang genoeg om de leren knikker onder de lat vandaan te plukken.

Vervolgens domineerde de thuisploeg met sterk positiespel. De gasten reageerden daarop met tactische omzettingen, waarna ze beter in de wedstrijd komen. Lars van Wanrooij schoot vanuit een moeilijke hoek na een fraaie actie van Julio van Ginkel op de rechterflank. Hij zag zijn inzet gekeerd worden.

Essche Boys-keeper Bart Spooren moest ook redding brengen, op een afvallende bal uit een hoekschop. Verder vielen er voor rust weinig kansen te noteren. Tot vlak voor het eind van de eerste helft. Een slordig gespeeld balletje breed van de bezoekers bood Avesteyn de kans om uit te breken. De aanval eindigde in een doelpunt.

Na de rust kwamen de blauwwitten voetballend beter uit de kleedkamer dan in het eerste bedrijf, maar in de zestienmeter maakten ze vaak net de verkeerde keuzes. Echt gevaarlijk waren ze dan ook niet. Dat gold voor de tegenstander overigens ook.

KATACHTIGE REFLEX

Die kreeg wel verschillende hoekschoppen. Een daarvan leverde bijna de 2-0 op. De bal viel bij de tweede paal, vlakbij de spits. Met een katachtige reflex hield Spooren zijn doel leeg.

De voetballers uit Heeswijk-Dinther lieten halverwege de tweede helft alsnog de tweede treffer noteren. Een voorzet vanaf de rechterflank werd binnengelopen. In het restant van de wedstrijd waren geen noemenswaardige kansen meer te zien. Aan de zijlijn was toen al duidelijk dat Essche Boys zich in de vierde klasse zou handhaven.

Maandag 29 mei speelt het elftal de laatste competitiewedstrijd. VOW uit Zijtaart komt op bezoek, de wedstrijd in Esch begint om 14.30 uur.