SOFTBALSTERS STERK AAN SLAG


Na mannen winnen Ducks vrouwen ook eerste wedstrijd

Het eerste vrouwenteam van de Boxtelse honk- en softbalclub Ducks wist na enkele nederlagen zondag alsnog te winnen van Stags uit Etten-Leur. Het was de eerste keer dit seizoen. Daarmee gaven ze goed gevolg aan de winst van hun mannelijke collega's een week eerder. 

Startend werper Roos Kösters begon sterk aan de wedstrijd tegen Stags, maar desondanks wist de tegenstander toch de 0-1 binnen te sprokkelen. De vrouwen van Ducks kregen op hun beurt weliswaar de honken vol, maar verzaakten deze kans te verzilveren.

In de tweede inning scoorde Stags wederom een run. De taaie tegenstander had verder uit kunnen lopen op de thuisploeg, maar door onder meer twee mooie vangballen van Mirthe Verweij bleef de stand 0-2. In de gelijkmakende helft van de inning kwam Ducks aan slag zeer sterk uit de verf. Door honkslagen van onder andere Elise Dikmans en een homerun van Verweij kwamen er vijf runs over de thuisplaat (5-2).

FLINKE DRUK

De inningen die volgden gingen gelijk op, totdat de gasten in de vijfde met 5-8 voor kwam door een sterk staaltje geduld en slagwerk.
Ducks wist wederom niet te scoren en dus stond er daarna flinke druk op de Boxtelaren. Door een dubbelspel van eerste honkvrouw Jenny van Esch, kwam Stags tot een run. Daarna was Ducks opnieuw overtuigend: door onder andere een driehonkslag van Jonna Noordhoff lukte het de thuisploeg om zeven runs te scoren in een inning. De tussenstand bedroeg daardoor 12-9.

De wedstrijd werd vervolgens in het slot gegooid door Ducks door goed pitchwerk en een vangbal van linksvelder Emma Bouwman in de zevende inning. De stand bleef zodoende onveranderd.

Hierdoor sleepte Ducks de eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen uit het vuur in het eigen sportcomplex Den Wielakker. 

SENIOREN

Uitslagen zondag 21 mei

Ducks DS1 - Stags DS1        12-9
Ducks H2 - Royals H3        12-5

Programma zondag 28 mei

Ducks H1 - Cardinals H1        15:00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 20 mei

Panters HB U12-1 - Ducks HB U12-1        14-10
PSV HB U21-1 - Ducks HB U21-1        10-1

Programma zaterdag 27 mei

Starlights HB - Ducks HB U21-1        15:00