LIEMPDENAREN GAAN NACOMPETITIE IN

DVG verliest, maar ziet perspectief in eigen spel

DVG heeft de reguliere competitie erop zitten. De derdeklasser verloor zondag uit in Engelen met 2-1. De Liempdenaren staan nu op de elfde plaats en gaan de nacompetitie in.

Na het debacle van een week eerder bij SCG '18 in Sint-Michielsgestel was er DVG alles aan gelegen om zich te rehabiliteren. Dat lukte redelijk. FC Engelen, de nummer drie, was weliswaar sterker, maar won maar net. Een gelijkspel zou de verhoudingen goed hebben weergegeven.

GERED DOOR LAT

DVG kwam snel achter te staan en werd niet lang na de tegentreffer gered door de lat. Desalniettemin stonden de gasten goed en kwamen er kansen. Jurre van Vechel vond de keeper op zijn weg. Niet veel later had de gelijkmaker kunnen vallen, maar de eindpass richting aanvaller bleek te kort.

in de tweede helft ging Twan van den Broek op de plaats van Gijs Verhagen spelen. Daardoor zetten de gasten meer druk op de thuisclub. Van den Broek gleed ongelukkig uit, waardoor de tegenstander de 2-0 binnen kon schieten.

De Liempdenaren lieten het hoofd niet hangen, toonden veerkracht en scoorden. Roy Groenendaal verzilverde een fraaie actie van Van Vechel: 2-1. De bezoekers drukte FC Engelen terug op eigen helft, en waren dreigend met corners, maar haalden de trekker niet over. Een kleine nederlaag dus, maar een die gezien het vertoonde spel perspectief biedt voor de nacompetitie. 4 juni mag DVG weer aan de bak, tegen wie is nog niet bekend.