In zwart-wit tenue Pepijn van Hal (links) en Jeroen van Beers (rechts) van LTV De Merletten.
In zwart-wit tenue Pepijn van Hal (links) en Jeroen van Beers (rechts) van LTV De Merletten. Foto: Hans Verberk.

KOPLOPER ULVENHOUT BLIJKT EEN MAATJE TE GROOT


Padelspelers Merletten lopen titel mis

Het eerste padelteam van tennisvereniging De Merletten is er zondag niet in geslaagd de titel in de landelijke hoofdklasse te veroveren. Ulvenhout was afgelopen zondag in sportpark Molenwijk met 3-1 te sterk voor de Boxtelaren in de slotwedstrijd van de voorjaarscompetitie.

Vooraf was de opdracht voor de Boxtelse formatie, gesponsord door Bosch Wijnkopers, duidelijk: er waren minimaal drie punten nodig om de champagne te kunnen ontkurken.
Pepijn van Hal en Jeroen van Beers beten het spits af tegen Youp de Kroon en Julian Prins. De runners-up van het laatste Nederlandse kampioenschap bleken te sterk voor het Boxtelse duo: 2-6, 2-6.

KRANIG GEWEERD

Rob van Thiel en Lex Enklaar kwamen vervolgens in hun wedstrijd tekort tegen Marijn Prins en Tygho Schoonus: 5-7 3-6. Ook Pascal de Jager en Pepijn van Hal wisten hun dubbel niet te winnen, waarna Van Beers en Enklaar de Boxtelse eer wisten te redden door Schoonus en Andersen-Roëd te verslaan.
Ondanks de nederlaag keek captain Bas Kuijten positief terug op het treffen: ,,We hebben ons kranig geweerd, maar deze tegenstander was net een maatje te groot. We kijken uit naar de zomercompetitie in juni, waarin we weer hele mooie wedstrijden tegemoet kunnen zien."
Het padelteam van De Merletten komt vanaf 10 juni uit in de landelijke eredivisie, waarin het de vijf sterkste teams van Nederland treft.