Boxtelse geestelijken dragen het schrijn met de Heilig Bloeddoek in de Clarissenstraat, op weg naar de Sint-Petrusbasiliek.
Boxtelse geestelijken dragen het schrijn met de Heilig Bloeddoek in de Clarissenstraat, op weg naar de Sint-Petrusbasiliek. Foto: Beeldbank Boxtel.

Bloedprocessie maakt zich op voor ‘eeuwfeest’ in 2024

Cultuur

Of de erebogen die in 1924 her en der in het centrum van Boxtel werden opgebouwd door inwoners volgend jaar terugkeren in het straatbeeld, lijkt niet waarschijnlijk. Wat wél zeker is: er wordt in het kader van het ‘eeuwfeest’ een film gemaakt. Die markeert het moment dat een van de twee Heilig Bloeddoeken na bijna 270 jaar terugkwam naar de Sint-Petrusbasiliek. 

Over de viering van het eeuwfeest wordt al nagedacht, meldt vicevoorzitter Adrie van Osch van de Heilig Bloedstichting. Inhoudelijk wil hij er nu nog niet verder op ingaan. Wel geeft hij aan dat Maarten Melis bezig is een film op te nemen. ,,Hiervoor worden zondag 4 juni, tijdens de komende editie van de bloedprocessie, ook opnamen gemaakt. Dat gebeurt op de hoek Oude Kerkstraat-Clarissenstraat. Als mensen niet gefilmd willen worden, verzoeken wij hen om niet op dat punt langs de route te gaan staan. Een afstand van vijftig meter is voldoende om buiten het beeld van de camera’s te blijven”, aldus Van Osch.